Typiska pumpar för industri, marin och vatten applikationer.

Hide Show

Kolmeks är en finsk pumptillverkare som specialiserat sig på att utveckla robusta och mycket effektiva centrifugalpumpar för värme och kylsystem samt andra industriella applikationer även vid utsatta förhållanden.

Projektering vid montering av anläggning

Pump och Vattenteknik AB levererar, installerar, automatiserar  och skapar kontroll för både stora, små och komplexa pumpsystem. Oavsett om du behöver hjälp med uppriktning, sondkontroll, ekolod, automatik skåp för alternerande drift, mjukstartare, tidstyrning, dosering, eller frekvensomriktare – vi är ALLTID redo att hjälpa dig!

Underhåll

Pumparna är tillverkade för ett enkelt underhåll med utbytbara delar. Detta ökar benägenheten att sköta underhållet vilket ökar både driftsäkerheten men även liftslängden för det pumpsystem Ni väljer. Pump och Vattenteknik AB säljer även originaldelar för alla typer av pumpar och har extremt god tillgång till dokumentation. Det kan ofta vara lönsamt att reparera defekta och trötta pumpar. Kullager, axeltätningar, pumphjul, knivar, kablar etc är slitdelar som vanligtvis byts ut efter ett tag.

Kontakta oss gärna när du har en fråga eller har en klartanke av vad du behöver.